Vrijwilligers

Hart van Hasselt draait op vrijwilligers en daarom blijft de oproep voor vrijwilligers staan: want vele schouders maken licht werk. Voor de begeleiding van en zorg voor de aan ons toevertrouwde vluchtelingen zoeken wij tijdens de daguren (nacht is verantwoordelijkheid van gemeente Zwartewaterland):

1. Hosts (m/v)
2. Gastheren/gastvrouwen
3. Gezinsbuddy’s

Deze functies zijn nodig om de bewoners de geborgenheid, rust en het vertrouwen te geven, die zo cruciaal zijn in het leven van een vluchteling.

Ik meld mij aan als vrijwilliger

Host
Als host ben je op locatie aanwezig en is de balie je standplaats. Vanaf de balie ben je het aanspreekpunt voor binnenkomende en eventueel vertrekkende gasten en inwoners. Verder beheer je o.a. het logboek en beantwoord je de telefoon.

Gastvrouw of gastheer
Als gastvrouw of gastheer ben je op locatie aanwezig en loop je actief rond in het gebouw. Je bent het eerste aanspreekpunt voor de bewoners, je hebt oog voor de behoeften die er zijn en de sfeer die heerst. Dit doe je samen met een andere gastvrouw of gastheer.

Voor de functie van host en gastvrouw/-heer werken we met drie blokken per dag:
– 08:00-12:00 uur
– 12:00-15:00 uur
– 15:00-18:00 uur

Om te zorgen voor continuïteit, is het waardevol als je beschikbaarheid drie à vier uur per 1-2 weken zou kunnen zijn. Wij werken met een rooster app waarin je je eigen beschikbaarheid kunt opgeven en de voor jou meest gunstige dienst kunt inplannen. Je beheert zo je eigen agenda en je kunt in geval van noodzakelijke afwezigheid makkelijk je dienst beschikbaar stellen en aan de rest van de vrijwilligers doorgeven om in te vullen. De roosterapp heet inzetrooster. Voor info: www.inzetrooster.nl

Gezinsbuddy
Als buddy wordt je gekoppeld aan een vluchtelingengezin. Je neemt een verbindende / ondersteunende rol in tussen het gezin en de professionele hulpverleners c.q. instanties. Als buddy ben je wekelijks beschikbaar voor eventuele vragen en een bezoekje aan het gezin. Je helpt ze wegwijs te maken in allerlei praktische zaken en activiteiten.

Voor de functie van gezinsbuddy geldt dat de tijden worden afgestemd met het gezin.

Aanmelden voor vrijwilliger kan via het contactformulier. Na aanmelding wordt er contact met je opgenomen.

Taal / Мову / язык